Latest posts by Ήρα Δημητρούλια (see all)

Η Βενετία, μία από τις ομορφότερες πόλεις της Ιταλίας, είναι χτισμένη πάνω σε μια ομάδα 118 μικρών νησιών που χωρίζονται από κανάλια και ενώνονται μεταξύ τους με γέφυρες. Αυτό αυτόματα την κάνει μια πόλη ξεχωριστή που αναμφίβολα αξίζει κάποιος να επισκεφθεί τουλάχιστον μία φορά στη ζωή του.

Από άποψη καιρού είναι προσιτή ολόκληρο το χρόνο, με πιο ιδανική περίοδο αυτή τον Μάιο και τον Ιούνιο, ώστε να αποφευχθούν οι καλοκαιρινοί καύσωνες του Ιουλίου και του Αυγούστου. Φημίζεται επίσης για το Καρναβάλι της, το οποίο λαμβάνει χώρα τον Φεβρουάριο. (Για περισσότερες ταξιδιωτικές πληροφορίες και προσφορές: http://www.travelcon.gr/karnabali-benetias-pantoba-berona-rabenna-nkarnta-sirmione-6emere-odike-ekdrome-21-26-phebrouariou-2019-prosphora-mono-me-375)

Διαθέτει επίσης προορισμούς για τους λάτρεις του καλού φαγητού, της τέχνης και της ιστορίας, καθώς είναι γνωστή για τα παλάτια και τους ιερούς ναούς που έχει.

Πηγαίνοντας κανείς στη Βενετία, αξίζει να επισκεφθεί τη Βασιλική του Αγίου Μάρκου. Είναι ο Καθεδρικός Ναός της πόλης και συνδέεται με το παλάτι του Δόγη. Τη Βασιλική της Santa Maria Gloriosa dei Frari, όπως και την κατάλευκη εκκλησία Santa Maria della Salute, η οποία χρονολογείται από το 1630.

Πέρα όμως από αυτά, μια στάση για έναν καπουτσίνο σε κάποιο παραδοσιακό καφέ με θέα το μεγάλο κανάλι, η γεύση του παραδοσιακού παγωτού της πόλης (gelato), μια ρομαντική βόλτα με γόνδολα σε κάποιο κανάλι, θα ήταν επίσης ευχάριστες και όμορφες επιλογές για τη συνέχεια της ημέρας. Ιδανικά προς το απόγευμα, ώστε να έχει πέσει ο ήλιος και τα φώτα της πόλης να συνθέτουν όμορφες εικόνες.

Παραδοσιακά καφέ:
1. Caffe Sempione – ένα από τα πιο ρομαντικά καφέ του κόσμου με θέα το κανάλι Calla di San Marco, κοντά στην πλατεία του Αγίου Μάρκου και το Ριάλτο, στην καρδιά της πόλης
2. Caffe Florian – από τα γνωστότερα παγκοσμίως και αρχαιότερα καφενεία ολόκληρης της Ευρώπης λαμβάνει χώρα στην πλατεία του Αγίου Μάρκου
3. Caffe Quadri – ιδρύθηκε πενήντα χρόνια μετά το Caffe Florian και βρίσκεται πολύ κοντά του, εξίσου παραδοσιακό με όμορφη κλασική μουσική  

Μαγαζιά για φαγητό:
1. Arte della Pizza – Πεντανόστιμη πίτσα και σε πολύ οικονομική τιμή, μια γρήγορη στάση για ανεφοδιασμό και συνέχεια της ημέρας.
2. Taverna del Campiello Remer – Ταβέρνα με δροσερές σαλάτες, αλλαντικά και ζεστά ζυμαρικά. Μεταξύ 17:00-20:00 απολαμβάνετε ένα ποτήρι κρασί σε εξαιρετικά οικονομική τιμή και στη συνέχεια έχετε πρόσβαση στον πλούσιο μπουφέ.
3. Ca’d’Oro ή Alla Vedova – Εστιατόριο με ιδιαίτερους συνδιασμούς θαλασσινών, συνοδευόμενοι πάντα με ένα γευστικό ποτήρι κρασί. Λόγω μεγάλης προσέλευσης, καλό θα ήταν να γίνει πρώτα κράτηση.
4. Dalla Marisa – Προορισμός για τους λάτρεις του κρέατος. Τα πιάτα ολοκληρώνονται με φρέσκα ζυμαρικά ή ψητά λαχανικά.
5. All’Arko – Για τη λεγόμενη osteria (απλό φαγητό και κρασί). Νόστιμα, μικροσκοπικά snacks με αρκετούς διαφορετικούς γευστικούς συνδιασμούς.

Επιλογές διαμονής (ξενοδοχεία):
1. Cannaregio Eurostars Residenza – Από 43€/ βραάδυ – 12,31χλμ από το κέντρο της πόλης – Βαθμολογία: 8,6
2. Hotel Panorama – Από 54€/ βράδυ – 3,2χλμ από το κέντρο της πόλης – Βαθμολογία: 8,7
3. Palazzo Veneziano – Από 96€/ βράδυ – 1,3χλμ από το κέντρο της πόλης – Βαθμολογία: 9,3
4. Maison Venezia | UNA Esperienze – Από 103€/ βράδυ – 900μ από το κέντρο της πόλης – Βαθμολογία: 9,0
5. Hotel L’ Orologio – Από 137€/ βράδυ – 850μ από το κέντρο της πόλης – Βαθμολογία: 9.3

Ιστοσελίδες για οικονομικά αεροπορικά εισιτήρια:
1. Skyscanner.com
2. Alitalia.com
3. Volotea.com   

*Εξαρτάται πάντα την περίοδο και τις διαθέσιμες ημέρες για την τιμή εισιτηρίων και διαμονής.