Αν πιάνεις τον εαυτό σου να διαβάζει την ίδια πρόταση ξανά και ξανά μέχρι να βγει νόημα, να ψάχνει μανιωδώς τα κλειδιά που βρίσκονται ήδη στην τσάντα ή στην τσέπη ή να αγωνιά για να ολοκληρώσει κάθε απλό πράγμα στη δουλειά, τότε μάλλον φταίει… η εποχή.

Η περίοδος ανάμεσα από την Πρωτοχρονιά και την αρχή της άνοιξης μοιάζει να είναι η πιο αργόσυρτη και άχαρη όλης της χρονιάς. Μέρες μικρές, καιρός άστατος και η καθημερινή ρουτίνα πιο…ρουτίνα από ποτέ. Για τη συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων στην Ελλάδα, αυτή η εποχή διακρίνεται για το πεσμένο ηθικό και ενέργεια, έλλειψη δημιουργικότητας και μια γενική στασιμότητα. Ξέχασέ τα όλα αυτά όμως γιατί η λύση είναι πιο κοντά σου και ευκολότερη απ’ όσο νομίζεις!

Κάνε μια λίστα με post it!

Αν δεν μπορείς να συγκεντρωθείς για να βγάλεις εις πέρας τις υποχρεώσεις σου, ίσως μια λίστα σε βοηθήσει. Η λίστα αυτή μπορεί να περιέχει εκτός από τις υποχρεώσεις σου και διασκεδαστικές δραστηριότητες, όπως πχ. Να πας για καφέ με ένα φίλο, ή να δεις μια ταινία.

Φτιάξε πρόγραμμα!

Μερικές μέρες είναι εξαιρετικά δύσκολο να πας στο γυμναστήριο αντί για το σπίτι ή να βγεις μια βόλτα αντί να κάτσεις μέσα. Όμως βάλε ξανά ένα πρόγραμμα στη ζωή σου και ξεκίνα να το τηρείς.

Αν έχεις σχεδιάσει κάτι από πριν, είναι λιγότερο απίθανο να το ακυρώσεις, όποτε μπορείς να ξεκινήσεις μαθήματα που απαιτούν την κράτηση θέσης. ( πχ. Αγόρασε ένα εισιτήριο από νωρίς).

Περπάτησε έξω και ας έχει κρύο.

Ναι, κι όμως, και στην Ελλάδα έχει κρύο , αλλά αυτό μη σε πτοεί. Μπορείς να βγεις μια βόλτα, να πας για ένα περπάτημα και θα δεις πόσο γρήγορα θα χαλαρώσει το σώμα και το μυαλό σου. Θα γίνει μια επανεκκίνηση του οργανισμού σου και θα δεις τη μέρα σου με άλλο μάτι . Και να ξέρεις, όσο μένεις κλεισμένος στους 4 τοίχους, το μυαλό σου κατεβάζει ρολά!