Αβεβαιότητα, φόβος, ανησυχία, είναι τα συναισθήματα που νιώθουμε αυτές τις μέρες. Και είναι φυσιολογικά. Μπορούμε όμως, στην καινούρια μας καθημερινότητα να ανακαλύψουμε την ηρεμία και την αισιοδοξία.

Ας δούμε τους τρόπους…

  • Η πρώτη μας σκέψη είναι ότι αυτό που ζούμε τώρα δε θα κρατήσει για πάντα. Είναι κάτι προσωρινό. Τα πράγματα θα αλλάξουν. Ίσως αυτό θα πρέπει να μας δώσει την ευκαιρία να είμαστε ευγνώμονες για τις καλές μας στιγμές και να δεχόμαστε τις κακές.

  • Έχουμε την ευκαιρία μας για αλλαγή, για μια νέα αρχή. Είναι μια καλή στιγμή ν’ αλλάξουμε συνήθειες, σκέψεις, την οπτική των πραγμάτων που βλέπαμε έως τώρα. Ας κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα.

  • Σε δύσκολους καιρούς φαίνονται και ποιοι είναι οι αληθινοί άνθρωποι δίπλα μας. Βλέπουμε ποιοι είναι εκεί για μας και ποιοι όχι. Ποιος χρειάζεται την αγάπη και τη φροντίδα μας και ποιος ανταποκρίνεται στη δική μας αγάπη. Οι δύσκολοι καιροί φανερώνουν ποιον τελικά θέλουμε στη ζωή μας.

  • Τα μικρά πράγματα που δεν παρατηρούσαμε ποτέ και δεν εκτιμούσαμε έχουν τελικά κι αυτά την αξία τους. Το καταλαβαίνουμε όταν τα χάνουμε. Κινήσεις ρουτίνας, πράγματα που δε δίναμε σημασία, ούτε προσέχαμε, τώρα αποκτούν μια άλλη οπτική. Από δω και πέρα λοιπόν, ας δείξουμε την ευγνωμοσύνη μας και στο πιο μικρό, σ’ αυτό που θεωρούμε ασήμαντο.

  • Είναι ευκαιρία να εξασκήσουμε τη θετική μας σκέψη. Θα μας κάνει πιο δυνατούς. Είναι δύσκολη δουλειά να παραμείνουμε θετικοί όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά. Άλλοι το αποδέχονται πιο εύκολα, άλλοι λιγότερο. Τώρα όμως, έχουμε όλοι μας την ευκαιρία να αλλάξουμε τη σκέψη μας. Ας δούμε μόνο τη θετική πλευρά των πραγμάτων κι αυτό ας μας γίνει συνήθεια.

  • Με αφορμή μια διαφορετική καθημερινότητα, γνωρίζουμε καλύτερα τον εαυτό μας και ανακαλύπτουμε πτυχές του που δεν είχαμε φανταστεί. Αντοχές, υπομονή, χιούμορ, ταλέντα ίσως να ήταν κρυμμένα, γιατί δε χρειάστηκε ποτέ να φανερωθούν. Τώρα τα βλέπουμε, τα ζούμε και είμαστε περήφανοι για το νέο μας εαυτό. Αυτό όμως, το βλέπουν και όσοι ζουν μαζί μας. Κοντά μας, αλλάζουν κι αυτοί. Αλλά κι εμείς με τη σειρά μας βλέπουμε, νιώθουμε ή ακούμε πράγματα που η καθημερινότητα τα πνίγει και αφορούν τους δικούς μας ανθρώπους.

Όπως και να ‘χει, η πραγματικότητα είναι σκληρή. Για άλλους περισσότερο, για άλλους λιγότερο. Δε γνωρίζουμε οι άλλοι άνθρωποι τι περνούν. Ας είμαστε ευγενικοί μεταξύ μας και καλοί με τον εαυτό μας. Ας κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε με τους γύρω μας και κυρίως να παραμείνουμε ήρεμοι. Η ανησυχία, το άγχος ή ο φόβος είναι συναισθήματα φυσιολογικά. Ας μην τα πνίξουμε. Ας τα διαχειριστούμε και ας φροντίσουμε πρώτα την ψυχική μας υγεία!

About Ευαγγελία Ξώνη

Ονομάζομαι Ευαγγελία Ξώνη και ζω στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασα ελληνική Φιλολογία, καθώς πάντα μου κινούσε το ενδιαφέρον η σπουδαιότητα αλλά και πολυπλοκότητα της γλώσσας μας. Τελικά όμως, με κέρδισε ο κόσμος των διαφημίσεων, του marketing και της digital τεχνολογίας. Απέκτησα Professional Diploma στα Digital and Social Media συνδυάζοντας τη σωστή έκφραση με τη σύγχρονη τεχνολογία. Εργάζομαι ως κειμενογράφος αναλαμβάνοντας την συγγραφή και επιμέλεια κειμένων για εταιρικούς πελάτες.