Και εκεί που τρως άνετος και χαλαρός τα ωραία σου πιτόγυρα και τις λαχταριστές σου πίτσες, καταλαβαίνεις πως ο Ιούνιος είναι πιο κοντά από ποτέ. Και τρέχεις πανικόβλητος να βρεις το πιο κοντινό σου γυμναστήριο να γραφτείς και να ξεκινήσεις τα push-ups και όλα τα σχετικά. Μη μιλήσω για τις εξαντλητικές δίαιτες που σκέφτεσαι να ακολουθήσεις ή τις γνωστές αναζητήσεις στο διαδίκτυο για το “ πως να χάσεις 10 κιλά σε 2 βδομάδες”. Επικρατεί μια γενική σύγχυση στο μυαλό σου και δεν ξέρεις από που να πρωτοξεκινήσεις. Ο χρόνος πιέζει και οι παραλίες ξεκινούν το ερωτικό τους κάλεσμα.

Μην τρελαίνεσαι!!!!!

Καταρχάς είναι καλό να γνωρίζεις πως ο οργανισμός σου δεν είναι ένα ρομπότ που εσύ προγραμματίζεις όπως θέλεις. Οι κινήσεις σου είναι καλό να είναι μεθοδικές και σε συνεννόηση με έναν ειδικό, ειδικά αν επιθυμείς πολύ άμεσα αποτελέσματα. Μπορείς όμως και μόνος σου να απελευθερώσεις το σώμα σου από τις τοξίνες και να μπεις σε μια φόρμα.

Αρχίζοντας με τα “δεν”, εννοείται πως πρέπει να βάλεις ένα όριο στο γρήγορο φαγητό. Είναι κατανοητό πως τα junk food είναι πάντα πιο νόστιμα και πιο φθηνά, αλλά τι όφελος έχεις; Προφανώς και δεν θα τα κόψεις “μαχαίρι”, αλλά μπορείς να μειώσεις τις φορές που τρως απ΄έξω σε μία ή δύο φορές το πολύ την εβδομάδα. Επίσης, το αλκοόλ και ειδικά η μπύρα σε “φουσκώνει” υπερβολικά ειδικά αν η κατανάλωση είναι καθημερινή. Τηγανητά και γλυκά μένουν εκτός της διατροφής σου, καθώς τα λάδια και οι θερμίδες αντίστοιχα, απόλαυση θα σου προσφέρουν και μόνο. Παραλία δεν θα δεις ούτε με κιάλια!!

Κανείς δεν σου κόβει όμως την απόλαυση του φαγητού. Υπάρχουν πάρα πολλές τροφές που μπορείς να καταναλώσεις μέσα στη μέρα σου. Τα φρούτα, ιδιαίτερα τα φρούτα εποχής θα καλύψουν το κενό ανάμεσα στα μεγάλα σου γεύματα, όπως επίσης και οι σαλάτες. Επίσης το ψάρι και το κοτόπουλο μπορείς να τα καταναλώνεις 2 και 3 φορές την εβδομάδα, καθώς είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και δεν περιέχουν τα “κακά” λιπαρά. Τέλος, πιες άφθονο νερό! 8 ποτήρια την ημέρα είναι το ιδανικό. Γενικά, είναι καλό να ξεκινήσεις να βάζεις μια ισορροπία στη διατροφή σου, χωρίς υπερβολές και θα δεις πως δε θα χάσεις!!! Αυτό σε συνδυασμό με άσκηση θα σε φέρει ένα βήμα πιο κοντά στις διακοπές σου και θα φορέσεις και φέτος το μαγιό σου χωρίς ντροπή!!!